Известие

Collapse
No announcement yet.

Да се похваля: Вече съм "горд" собственик на Алфа 33 1.7 16В QV

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Да се похваля: Вече съм "горд" собственик на Алфа 33 1.7 16В QV

Здравейте колеги заглавието красноречиво говори за какво става въпрос!!!!
    Малко предистория:
    И така ентосиазиран на 13.08.2010 година заедно с колегата Крис на който благодаря за компанията тръгнахме към пловдив за покупката на автомобила,колата имаше забележки повече отколкото на снимката (нормално) пода е доста зле за кърпене,след премеждия и т.н. имаше сделка със собственика и автомобила потегли към Варна....
    Attached Files
    Last edited by Perdaha; d.m.y г., 00:37.
    Alfa 145 1.4 t.s

Евала колега, аз мислех да я взимам и се отказах в последствие, дано те слуша и да ти носи само радости.
    Arena Coast Customs

Comment

Днес вече разбрах,че съм закупил пълен "КЕНЕФ",
      По-пътя за Варна си личеше че колата има някакъв проблем (смятахме дебитомер),за по сигурно като човек който иска да кара изправен автомобил оставих колата в сервиза на Алфа Ромео във Варна(на които момчета имам пълно доверие,не веднъж сами решавали проблемите с колата)след молба от моя страна да направят преглед на колата и защо така се държи като 1.5, се заеха с бойната задача,оставих колата и след няма и 2 часа ми се обадиха"Най-високо измерената компресия е 7 (при минимум 10 за боксер и то сгъстяван )за мое нещастие развоя беше ясен мотора долу и да се установява проблема...
      Днес 27.08.2010г. мотора вече е долу и главите бяха свалени;равносметката :
      Мотора е бил отварян (явно от доста некомпетентни хора и мразещи боксера)
      всичко е в силикон както и парчета в мотора импровизирани даже гайки от силикон хлабини между биелите и буталата ,коляновия вал е даже с люспи,духала е и през клапаните (накривени и т.н)а за маслените сегменти няма да говоря,както и маслото все едно е на JTD след 10 000 км. а е уж на 3000 км
      лагерите са сменяни ама без проверка от ремонтния комплект и нищо ,просто сложени някакви даже нахлузени май върху старите за уплътнение,
      общо взето неискам да изпадам в повече подробности че............
      И така вместо хубав автомобил се сбодих с както споменах по горе с пълен " КЕНЕФ" който ще оправя но за всичко трябва време и тук ще споделям напредъка по колата,
      на този етап очакваме на първо време мотора да стане перфектен след всичките "издевателства " върху него и се заемаме с купето.....
      очаквайте и още "Реални"снимки скоро.....

---------- Post added at 22:49 ---------- Previous post was at 22:43 ----------

Предстой измиване на целия мотор и ако има нещо което съм пропуснал а то със сигурност ще има ще ви държа във видение..
      Просто съм много изнервен купих си читав автомобил ужким а то ..........

---------- Post added at 22:56 ---------- Previous post was at 22:49 ----------

а да пропуснах и супер генерацията която ми беше завещана,до средното гърне всичко е ОК от там нататък е цирка,средното е ...нямам думи след него някаква мн странна мека връзка хахахаха и от там нататък преди задното супер спорт гърне има тръба на 40 външно измерена странно, вместо да се овеличава размера намалява.....да не говорим на колко места е кърпена и преправяна.....цирк пълен!!!
      Alfa 145 1.4 t.s

Comment

духала през клапаните, тоест говориш за това че духа от капачката за маслото на мотора ли колега?
        1.9JTD 105+

Comment

бе колега незнам откъде духала през капачки ли кво там ма ефекта беше днес пред очите ми и да разискваме и да умуваме .......не виждам смисъл казвам тва което излезна при разглабянето на мотора пък кво и от къде .....резултат е на лице
          Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Първоначално публикувано от gjulizar83 Покажи съобщение
            духала през клапаните, тоест говориш за това че духа от капачката за маслото на мотора ли колега?
            Да, ама на боксера капачката за маслото е далече от клапаните...
            На такова място е тая капачка, че ако се свалят главите и се завърти на стартер пак ще духа оттам!
            С други думи при боксера е нормално да духа, когато се махне капачката...
            Last edited by mitaka_cs; d.m.y г., 23:23.
            1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
            и делта

Comment

Въх, жалко за бегачката...дано и върнеш вида и силата..
              Arena Coast Customs

Comment

ми хванал съм се на хорото и ще го играя до края .............сега мотора ще се реставрира като нов без силикони и импровизирани ремонти(смешки) мисля да стане както си е била..
                Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Дано и купето не е зле, мен това ме спря да отида да я видя, но може би за добро, уцелих готина 155-ца А дано върнеш формата на колата, после само копи пейст на чипа и си готов
                  Arena Coast Customs

Comment

ммм там е работата че след дооглеждане и купето е като мотора особено отдолу пълен зян има и дупки...ма ще го мисля на по нататъшен период!!!!
                    Alfa 145 1.4 t.s

Comment

То за 33-ка е нормално, въпросът е - подлежи ли на спасение? Като гледам, май може да се оправи.
                      Arena Coast Customs

Comment

И какво стана - уж лачена и гледана форумна бегачка , а се оказва пълна трагедия ... Не ти върви с тези 33-ки Но не се предаваш . Искрено ти пожелавам успех !
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                        Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                        Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Първоначално публикувано от RoMeO_156_GTA Покажи съобщение
                          И какво стана - уж лачена и гледана форумна бегачка , а се оказва пълна трагедия ... Не ти върви с тези 33-ки Но не се предаваш . Искрено ти пожелавам успех !

Ммм за лачена отидох и аз ама......замаскирана Уви...за да продадат нещо кви ли не ги дробят,има възмездие все някой ден,ма в крайна сметка не е луд тоя който яде баницата-тоя дето му я дава....
                          Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Трай си , колега!
                            Ще си организираме група " 33 Балъка" !
                            То и моята беше замаскирана, ама сега след кърпенето знам, че няма да я пипам поне 3-4 години!
                            И при мене мАторо на дворо, ама поне ще знам какво ще карам!
                            Сега, за да не си голословен и някой да те обвини, че просто злобееш и си напълно некомпетентен, защо не направиш една фотосесия на резила, та да му се полюбуваме. Тоест , какво е правено по мотора и по-точно как!
                            Стискам палци!
                            Знам, че ще се справиш!
                            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

ММмм колкото и некомпетентен да съм то тва и с малко обяснение отстрана на момчетата в сервиза няма как да не го разбереш,а пък който се съмнява в думите ми може да посети сервиза на Алфа във Варна,каляската предполагам че поне още 10-15 дни ще е там....
                              Не злобея просто малко гневно изказвам фактите,но можеби всеки на мое място нямаше да му е приятно....,че ще плати толкова колкото е дал за колата..

Изкам за всички колеги да е и тип поучителна тема,не вземайте ей така кола не предполагайте какво и има а се уверете,не че съм платил милиони,но всички знаете колата и обявата и ....аз показвам реалносттта...
                              Last edited by Perdaha; d.m.y г., 10:54.
                              Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Working...
                              X